Victron

Batteriladdare

Founder image

Fördelar och funktioner

LithiumPro batterier® är utrustade med ett automatiskt inbyggt batterisystem (BMS). Den interna BMS stänger av batteriet om det töms under 8V eller om det laddas över 14,6V. Detta skyddar litiumjoncellerna från att bli överladdade eller urladdade.

LithiumPro-batterier är konstruerade för att vara underhållsfria och felsäkra. BMS:en ger batteriet högsta prestanda under användning och underhåller cellerna för att maximera effektivitet och prestanda. BMS:en stänger av batteriet genom att känna av kortslutning, omvänd polaritet, överspänning och underspänning samt överström. 

Lång livslängd
3000 - 9000 cykler.

Våra litiumbatterier ger dig 100% urladdning med över 3000 cykler. Efter 3000 cykler har batteriet fortfarande 80% av sin nominella kapacitet. Du behöver aldrig byta ut dina batterierna igen med en livslängd på upp till 9000 cykler. Även om du tömmer batterierna varje dag kan du förvänta dig mer än 20 års livslängd LIFEPO4 BATTERI.

Product image
Founder image

Laddning

Batteriet laddas på samma sätt som ett 12V blybatterier och kräver ingen speciell laddare. Vi rekommenderar dock en laddare som kommer så nära 14.4v som möjligt, men det spelar ingen roll om batteriet laddas med 95% eller mindre. Litiumbatterier får inte laddas i frost, dvs inte under 0 grader.
Vi rekommenderar Victron Blue Smart IP65-laddare.

Säkerhet

LiFePO4 är det säkraste litiumjonbatteriet, ingen brand- eller explosionsrisk.

Garanti

Vi erbjuder 3 års fabriksgaranti.
Garantin täcker inte skador på batteriet som uppkommit av vattenskador eller eller av att batteriet laddats i miljö under 0°C.

Förvaring

Förvara på en torr plats med en temperatur under 30 ° C och inte i direkt solljus. Vid långsiktig förvaring/lagring måste batteriet laddas till minst 40% samt ha alltid terminalskruvarna i skruvade för att förebygga kortslutning.